Vraag toeslag 2014 aan vóór 1 september

De eerste aanvragen voor de zorg-,  huur-, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget voor het jaar 2014 moeten gedaan worden voor 1 september 2015. Anders is het te laat en wordt de aanvraag niet meer toegekend.

Wanneer uitstel voor IB 2014 is verleend, kan er na 1 september een eerste aanvraag gedaan worden.

Lopende toeslagen wijzigen

Lopen de toeslagen al, maar moet daar nog een wijziging voor doorgegeven worden voor 2014, dan kan het lonen om dit ook voor 1 september te doen. Een definitieve beschikking duurt langer dan een voorschotbeschikking en kan verschil maken om het voor 1 september door te geven. Bijvoorbeeld bij een inkomstenwijziging doordat het definitieve inkomen nu bekend is van de Inkomstenbelasting, een huurprijswijziging of de uren van de kinderopvang. Als de definitieve beschikking nog niet op de deurmat is gevallen, kunnen de wijzigingen nog verwerkt worden en kan er een nieuwe voorschot beschikking uit rollen. Na 1 september worden alle wijzigingen verwerkt bij de definitieve beschikking.