Extra controle op btw-balansschulden

Vanaf 26 augustus 2013 controleert de Belastingdienst extra of ondernemers hun btw-schulden hebben gemeld met een correctie op de btw-aangifte. Het gaat over de periode 2008 tot en met 2012. Ondernemers die nog geen correctie hebben ingestuurd, kunnen een verbeterde aangifte indienen. Zo kan een hogere boete worden voorkomen
De Belastingdienst vergelijkt de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting met de btw-aangiften. In de vergelijking worden ook de ingediende correcties meegenomen.

Extra controle op btw-balansschulden

23-08-2013

Vanaf 26 augustus 2013 controleren wij extra of ondernemers hun btw-schulden hebben gemeld met een correctie op de btw-aangifte. Het gaat over de periode 2008 tot en met 2012. Hebt u nog geen correctie ingestuurd? Stuur dan nu een verbeterde aangifte in. Zo voorkomt u een hogere boete.

Wij vergelijken de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting met uw btw-aangiften. In de vergelijking nemen wij ook de ingediende correcties mee. Hebt u nog een btw-schuld over voorgaande jaren? Dan ontvangt u een brief waarmee u de aangiftegegevens kunt controleren, vóórdat wij een aanslag opleggen.

Veel reacties op eerdere oproep

Sinds onze eerdere oproep in mei hebben ruim 22.000 ondernemers hun btw-schulden gemeld, voor een bedrag van meer dan € 76 miljoen.

Voorkom hoge rente en boete

Hebt u een btw-balansschuld? En wilt u voorkomen dat de heffingsrente en boete verder oplopen ? Stuur dan nu een verbeterde aangifte in met het formulier Suppletie omzetbelasting. Uw intermediair kan u daarbij helpen.

Betalingsregeling

Kunt u op dit moment niet betalen? U leest bij Kort telefonisch uitstel voor ondernemers of u een betalingsregeling kunt aanvragen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp bij Aangifte corrigeren.